TPOok!

 
Leven

Dit artikel gaat over seks

Want zo trekken we je aandacht

Tags: ,

Een artikel dat over seks gaat, trekt altijd de aandacht. Bij iedereen. Seks is een van de meest natuurlijke dingen die we doen en het wordt overal ter wereld gedaan. Sommige mensen beginnen er wat eerder aan, anderen wat later. Sommige mensen hebben nooit het plezier om met iemand naar bed te gaan, maar daarvoor hebben we soloseks uitgevonden. Hoe je het ook wendt of keert, seks is alom vertegenwoordigd in onze samenleving. Toch doen we er, niemand uitgezonderd, heel moeilijk over. Met vriendinnen praat je er niet over, je ouders weten bij voorkeur niet eens dat je het doet. Zelfs met je partner in crime wil het nog wel eens spaak lopen wat communicatie betreft. Ze weten niet wat jij lekker vindt, maar jij weet eigenlijk ook niet wat zij lekker vinden.

Paradox

Hoewel taboe een groot woord is, moge het duidelijk zijn dat het bespreken van je seksleven niet hoog scoort op het lijstje van favoriete gespreksonderwerpen. Waar dan juist wel heel graag over wordt gepraat, is drank. Of liever, het consumeren van drank. Hoe dronken was jij afgelopen weekend? Hoe erg was je kater? Wat kun jij het snelst achterover tikken zonder out te gaan? Drankspelletjes zijn populair en de makkelijkste manier om aan gratis drank te komen in een bar is tegen je gezelschap zeggen dat je nog nooit dronken bent geweest. Hoe brakker je bent de volgende ochtend, hoe leuker de avond moet zijn geweest. Ja, moet zijn geweest, want je herinnert je natuurlijk niets meer.

Het is paradoxaal. Alcohol, dat in de natuur alleen bestaat als giftige, beter niet te consumeren stof, wordt door de gehele menselijke populatie in grote porties geconsumeerd. Sterker nog, het wordt aangemoedigd. Met het nieuwe alcoholbeleid van kracht zijn er genoeg ouders die voor hun 16-jarige kroost nog wel even wat drank willen halen, desnoods over de grens. Terwijl diezelfde ouders, mocht hun kind vragen hebben over seks, stom beginnen te giechelen. “Ja hoor, daarvoor moet je maar bij je vader zijn.”  Of, nog leuker, doen alsof hun kind daar niet mee bezig is. Als je als moeder van een 18-jarige zoon met een vaste relatie nog steeds stellig overtuigd bent van het feit dat zij boven samen rustig zitten te scrabbelen, dan klopt er ergens iets niet.

Saai?

In vriendengroepen is het stoer om veel te zuipen, maar niet om een gezonde relatie te onderhouden. Mensen die staan te tongen in een bar, helemaal leuk. Fotootje maken, delen op Facebook, de slachtoffers nog even taggen. Mensen die een relatie hebben en samen staan te zoenen, krijgen het verzoek iets minder klef te zijn. Wil je de hele avond zuipen? Helemaal leuk, kom maar door met dat bier. Blijf je aan de cola? Niet zo saai doen, neem gewoon een biertje. Denk terug aan het artikel van Lane, een paar weken terug. Geen alcohol drinken is saai, dan doe je niet mee. Mensen met een relatie die ook nog een gezond seksleven hebben: nog saaier, hoewel in die uitspraak vaak ook een bepaald soort jaloezie doorklinkt.

Het is niet de bedoeling dat iedereen nu per direct op zoek gaat naar de ware en nooit meer geniet van een goed glas wijn. Het is wel de bedoeling dat er minder laatdunkend kan worden gedaan over mensen die niet de behoefte hebben om bezopen te zijn en tien zoenpartners op een avond te hebben. Als de nieuwe norm is om te vergeten dat je iets mist in je leven, dan komt een groot deel er bekaaid vanaf. Dat je niet gezellig kan zijn zonder bier, wil niet zeggen dat je af moet geven op iemand die dat wel kan. Dat je relatie uit is gegaan, wil niet zeggen dat iedereen die er nog wel een heeft, dom is. Doen alsof het allemaal prima is zoals het is, werkt averechts. Draai het om en praat erover. Wie weet komt het beste advies wat je ooit hebt gehad wel uit de meest onverwachte hoek.

Bron beeld: Daniel Nanescu

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.