Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Refresh

Illegalen kraken nieuw pand in Amsterdam

Willen geen gebruik maken van bad, bed en brood

Een groep van zestig uitgeprocedeerde asielzoekers heeft zondag een ander pand in Amsterdam bezet. Dat heeft de actiegroep ‘Wij zijn hier’ laten weten.

De mannen verlieten zondag voor 14.00 uur zoals afgesproken de Vluchtbank, het kantoorpand op het bedrijventerrein in Sloterdijk dat ze eind oktober kraakten. Ze waren dit overeengekomen met de eigenaar van het pand, Rabobank Pensioenfonds, in de aanloop naar een kort geding dat eerder deze maand diende bij de rechtbank in Amsterdam.

Ze verblijven nu in een voormalig kantoorgebouw aan de Keienbergweg in Amsterdam Zuidoost. De zestig mannen uit Somalië, Libië, Soedan, Eritrea en Ethiopië verbleven eerder in de Vluchtgarage in Amsterdam Zuid-Oost en de Vluchttoren in Nieuw-West.

De illegalen willen geen gebruikmaken van de nachtopvang van de gemeente, de zogeheten bad, bed en brood-voorziening, omdat ze dan overdag op straat moeten leven.

ANP

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.